Вие сте тук: СНЦ Сдружение "Инсайт" > Трудово посредничество

Трудово посредничество - в процес на лицензия
Мисията на СНЦ “Инсайт” е да открива таланти и да им помага за тяхната успешна професионална реализация.

Ние свързваме работодатели и служители.

Тук накратко сме пояснили какво представлява трудовото посредничество, което практикуваме.

Каква е технологията на трудовото посредничество в публичните борси на труда?

Трудовото посредничество е съвкупност от дейности с цел съдействие за удовлетворяване на потребностите на двете групи клиенти – работодатели и търсещите работа. Тези услуги се организират от националната служба по заетостта чрез бюрата по труда. Те включват следните групи услуги:
  • Информиране и консултиране относно: а) права и задължения по действащото законодателство; б) състояние и проблеми на локалния трудов пазар; в) възможност за работа в чужбина на български граждани, както и на чуждестранни граждани в страната; г) възможност за промяна на професията или за работа в друго населено място; д) възможност за мотивационно и квалификационно обучение.
  • Насочване към психологически консултации с цел мотивация на трудовия пазар и търсенето на работа.
  • Подбор и насочване към свободни работни места.
  • Организиране ползването на финансови стимули за осигуряване на заетост.
  • Подпомагане и включване в квалификационно обучение.

Как функционира СНЦ “Инсайт” що се отнася до подбор на персонал?

Посредничеството ни започва с обективно оценяване на Вашия профил, включващо освен образованието, така и професионалния Ви опит. Най-голямо значение оказва последното Ви работно място. Тук е моментът да представите и браншовете, в които си представяте бъдещото Ви професионално развитие. След това ние Ви предлагаме различни области, в които имате реални шансове за кариера. Те могат да бъдат близки до последната заемана от Вас работна позиция. В случай, че Вие искате да се преквалифицирате или търсите работа, която ще Ви предложи по-голяма сигурност в бъдещето, или работа, свързана с по-вълнуващи дейности, то ние ще потърсим за Вас точно тази позиция.

Пазарът на труда в цяла Европа е динамичен, затова и линейната кариера е рядкост. Помислете за това не само като за риск, но и като за предизвикателство.

Много често в кратки срокове успяваме да Ви предложим първите интересни позиции, за които се търси квалифициран персонал. Обсъждаме с Вас предимствата и недостатъците им, за да намерим максимално бързо и успешно позицията, която би подхождала най-много на Вашите компетенции и желания.

Ако Вие и Организацията, към която сме Ви насочили останете доволни, то тогава сме постигнали целта си, а именно отговорили сме на нуждите както на Клиента, така и на Кандидата за работа по най-добрия и за двете страни начин.

Затова, ако Вие се намирате на кръстопът с професионалните си планове, не се колебайте да се свържете с нас! СНЦ “Инсайт” ще се радва да се срещне с Вас и компетентно да Ви консултира за възможностите за работа както в страната, така и в чужбина!

Освен това, посредническата услуга за търсещи работа, съгласно българското законодателство, е напълно безплатна. Това важи и за кандидати, които живеят извън границите на страната.